Dag 22

Nu har jag sovit min sista natt på albergue, det säger jag bara!

Fullsmockat med folk och blöta prylar. Det var så fuktigt i rummet att det dröp på väggarna. Min extremt snabbtorkande lilla handduk torkade ingenting. Inget annat heller. Hade blöta kläder på mig och satte på mig ytterligare blöta kläder i sängen för att dom skulle bli lite torrare till morgonen. Det hjälpte inte mycket.

Gick ut och tog en pilgrimsmeny – den består alltid av 3 rätter men kvaliteten är verkligen blandad. På denna sida av Spanien har man upptäckt att det finns vegetarianer. Vet ni vad en vegetarisk rätt på restaurang-menyn som faktiskt tillhör dom bättre är? Pommes med 2 stekta ägg!

I går gick inte ens det att äta. Smakade förjävligt.

Halva natten sprang folk in och ut och min säng stod precis vid dörren. Sisådär vid 06 fick jag ren panik, slängde på mig blöta skor och blöt jacka över blöta byxor m m – drog igen ryggan och gick ut i kolmörkret i det isande strilande regnet. 6 plusgrader. I Sturefors var det 8 läste jag.

Vandrade ut på den stora bilvägen och började gå. Nu har jag börjat bli misstänksam mot Caminon som har legat på urjävliga leder ett tag när det enklaste hade varit att följa stora vägen. Så följde stora vägen gjorde jag. Förutom ett inpass i en by så jag och några till kunde få frukost. Trevlig tjej som jobbade där! Lät mig t o m ladda mobilen.

Alla var sura idag. All jag har pratat med har klagat.

Vägen har varit jobbig också. Mycket upp. Och ännu mer brant ner. Leden har gått genom bondgård på bondgård på landet där man har haft kor. En oherrans massa gårdshundar av blandrastyp – och faktiskt schäfer! Har nog sett 10 schäfrar idag varav 2 vallade kor. Intressant!

Den här koflocken gick jag bakom i flera km när den skulle ut till hagen.

Gårdshundarna var stora och kaxiga, reagerade snabbt på minsta lilla. En stor hane fick syn på mig och att jag tittade på honom när han morgonkissade. Det hade han inte tänkt! Med huvudet högt och svansen över ryggen kom han farande – jag stod ju mitt på hans gård! Jag höjde lite på nacken för att visa att jag var en stolt människa och såg åt sidan för att visa att jag inte ville bråka. Det tog han för ett ok beteende och nöjde sig med att nosa på mina byxor.

Ni ser, det är en frodig grönska.

Nu är jag i Sarria inför de sista 10 milen av Caminon. Det har varit uppehåll under större delen av dagen, men på eftermiddagen satte regnet igång igen.

Det ska regna resten av veckan.

Men i natt bor jag i ett torrt rum med ett element som man kan sätta på och där hänger mina kläder på tork. Vilken lyx! Orkar inte ens tänka på hur det ska bli i morgon. Och övermorgon.

🙏 Buen Camino!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 − 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.