DHL

Beställde hundmat. 67 kg.

Får SMS att maten är på väg så jag höll mig hemma. Eftersom det är färskfryst hundmat vill jag dels ha koll på att det fortfarande är fryst vid leverans, dels få in det i frysen fortast möjligt.

Får SMS att maten är levererad. Klockan är 13.42. Tittar ut. Nej ingen hundmat. Ringer DHL. Dom svarar att maten fortfarande är på bilen och körs ut om ca 1 timme.

16.30 – fortfarande ingen hundmat så jag ringer DHL igen. Chaufförerna jobbar bara till 17 så 16.30 svarar dom inte. Nähä? Ring imorgon ! Jaha?

Det går några timmar. Sen ringer någon från ett Sturefors-nummer. Jag har mina onda aningar. Så jag svarar.

Jodå. Min hundmat är levererad. Till ett gemenskapshus på BlåELDSvägen. Jag bor på BlåBÄRSvägen.

Tar bilen och åker och hämtar maten och får in den i frysen. 67 kg. Det är tungt att bära för en tant. Det står en pallkrage kvar som jag inte fick in i bilen.

Jag är rätt ilsken vid det här laget. Mejlar chefen på DHL. Min förra sändning hundmat hamnade också fel, på en bondgård i närheten. Kan ingen läsa på det här företaget?

Dagen efter ringer faktiskt DHL upp. Ber om ursäkt och ska skicka blomstercheck. Fast dom försöker skuldbelägga mig eftersom jag har hemkörning utan kvittens. Jaha? Det går knappast att sitta hemma och inne och vänta för de flesta människor! Läskunnighet hos chaufförerna och mindre stress skulle vara bättre! Dessutom föreslog hon att jag skulle ha låtit företaget ta hand om saken dagen efter. Skulle min hundmat ha stått ute hela natten med risk för att bli stulen eller förstörd? Nänä…

Men blomsterchecken tackar jag för!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − nio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.