El Camino

Förbereder mig! Även fast det är tänkt att jag ska gå först om 1 år.

Tygmärket ska sys fast på ryggan.

En bra och mycket lätt sovsäck och sidenlakan är ett måste har jag förstått. Och väl ingångna och lite för stora skor. Och bra strumpor…merinoull rekommenderas… Så ni hör! Det tar lite tid att förbereda sig!

10 reaktioner på ”El Camino”

   1. Jag tror det har att göra med att ull absorberar svett/vatten på annat sätt än exempelvis bomull. De värmer på vintern och svalkar på sommaren. Lite som shibapälsen! 😉

    Vi förbereder oss för några dagars vandring längst Höga Kusten i juli… Får se om det blir premiärövernattning i tält för Maya idag.

   2. Husse i familjen är friluftsare och insatt. Ull är ett naturmaterial som värmer när det är kallt och konstigt nog svalkar när det är varmt. Sedan har det en fördel att det inte luktar illa när det blir varmt o svettigt som syntetmaterial gör. Och det torkar fort oxå. Och med ull bidrar man inte till att mikroplast eller silver, som används som luktdämpare i syntetiska kläder, sprids i naturen. Ull är ett hållbarare material helt enkelt (under förutsättning att fåren har en bra tillvaro)
    Ull for the win helt enkelt!!

 1. Kolla in Siden Selma och Ullmax. De har kläder m m i silke respektive merinoull. Toppenbra tycker vi.

   1. Dottern har vandrat lite. Lätt packning o bekväma kläder är a och o. Vi använder bl a underställ i merinoull. Värmer gott o torkar snabbt. Reselakan i silke är smidigt att använda liksom handdukarna. Torkar supersnabbt o tar jätteliten plats i packningen.
    Ullmax beställer jag ifrån då och då. Gillar deras “kläder”. Används bl a vid raska promenader. Slipper känslan av att svetten rinner längs m ryggraden. Känner mig inte heller kall o frusen efteråt vilket jag gör om jag klär mig i andra typer av kläder/mtrl.

    Har inte använt kläder från Siden Selma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.