Hämtade posten

– och där fanns brev på brev från Nordea. Hot om repressalier i varje brev och summor som ökade och ökade.

Ja jag har haft ett Nordeakonto. Från början var det ett postgiro-nummer som jag skaffade någon gång för sisådär 45 år sedan. För några år sedan omvandlade banken det till ett personkonto och sedan dess har det varit svårt att använda. Sätta in pengar har knappt gått att göra. Så en mindre summa på runt 1500 har fått stå kvar.

Nu visade det sig att banken ätit upp mina pengar. Att ha ett konto med tillhörande kort kostar varje månad. Nu var pengarna slut och övertrasseringen var ett faktum och med lite ränta på ränta var jag nu skyldig 109 kr. Och därför hotades jag nu. Med repressalier.

Jag ringde upp banken och självklart tar det sin tid innan man kommer fram. Jag ville avsluta alla mina kontakter med Nordea. Pronto.

Men det gick inte. Inte innan de 109 kronorna kommit in.

Och sen får jag börja om igen med att ringa banken.

Allt som kostar är borttaget från kontot dock. Så resten jan ju stå kvar för evigt. Men innan de 109 kronorna kommit in på kontot har det säkert blivit minus ännu mer eller 3 öre i plus i värsta fall.

Att avsluta konton i Nordea finns inte som tillval. Någonstans. När man ska ringa dom. Och sitta i kö. Jag vet knappt hur jag gjorde för jag satt länge i kö.

Nordea – bläh…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.