Kissen

Det är dags. Panda blir av med sin päls. I år innan det tovat ihop sig så mycket att det gör ont på honom. När man klipper och inte rakar så blir det ju ojämnt. Men det får vara så. Det växer till sig på ett par veckor.

En annan fördel är att jag slipper mjuka, långa katthår som smetar fast sig överallt i hela huset. Katthår gör inte som hundhår – samlar sig i tussar. Det kletar verkligen fast sig.

Men det viktigaste är att katten slipper smärtsamma tovor. Senare idag ska jag bada honom också så blir han som ny!

2 reaktioner på ”Kissen”

  1. Det är så skönt att vår katt inte tovar sig trots den långa pälsen. Men ja, de där pälstussarna som smetar sig över alla mattor och kläder hade jag kunnat vara utan… Han är ju också vit, tycker det syns extra tydligt då.
    Hur lång tid tar det för pälsen att växa tillbaka?

  2. Det går alldeles för fort om du frågar mig… Redan om 14 dagar har den växt på sig. I år klippte jag dessutom inte så kort som jag brukar eftersom han inte var så full av tovor att jag behövde komma intill huden. Så kanske behöver jag klippa en gång till innan hösten. Panda får ett nytt liv när han blir av med pälsen. Han får tid att leka och busa när han inte behöver putsa sig 20 timmar per dygn. Det var Ben och Laras matte som gav mig tipset – dom har också en ragdoll. Har aldrig ångrat att jag började klippa honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju + 10 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.