Taskig och elak

Nu ska jag vara extremt taskig och elak – så ni kan sluta läsa ni som vill.

Igen – tänker jag påpeka, att det är föräldrarna som har ansvaret för sina barn. Ända tills dom blir myndiga och definitivt vad gäller strikt tillsyn när dom är yngre än 8 år. Barn under 5-6 år ska över huvud taget inte vara ute utan tillsyn av vuxna och efter den åldern med fortsatt tillsyn men i hemmiljö kan tillsynen vara på något större avstånd.

I närheten av vatten gäller EXTREMT hög tillsyn. 1-åringar kan försvinna snabbt, men inte så snabbt att man tittar bort, tittar tillbaka – så är dom försvunna. Dom måste ha varit utan tillsyn ett visst antal minuter för att hinna krypa iväg och drunkna. Vid pooler och andra vattendrag kan det gå snabbare, och därför måste man vara precis bredvid och TITTA på sitt barn hela tiden. Jag har själv en gång dragit upp en liten tjej på knappa året från botten vid Stureforsbadet – föräldrarna stod bredvid men stod och pratade med andra föräldrar. Ingen utom jag såg vad som hände. Jag drog upp flickebarnet och först när hon skrek vände sig föräldrarna mot henne. Dom bara tog henne och gick, jag fick aldrig tillfälle att berätta att hon varit nära att drunkna.

Barn under tonåren ska inte vara ensamma vid badplatser ens om dom är med kompisar och kan simma.

I helgen har flera små barn drunknat. Oerhört tragiska händelser – som självklart hade kunnat undvikas med vanligt sunt bondförstånd och TILLSYN. Av föräldrar eller andra vårdnadshavare.

2 reaktioner på ”Taskig och elak”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.