Ursäkta men –

– vad är det för speciellt med Håkan Hellström? I don’t get it!

– varför utvisar man människor, i det här fallet en afghansk pojke, för att sedan “utreda vad som har hänt” när han försvinner? Har man bestämt att unga människor ska skickas ensamma till ett land dom inte bott i sedan dom var pyttesmå och som dom flytt från – utan familj släkt vänner – varför ska man bry sig?

– varför tror man att om man pumpar in miljarder och “satsar” på utsatta områden så ska problemen “försvinna”. När receptet förstås är integration på riktigt, i skolor och bostadsområden. Miljonprogramslägenheter fungerade inte ens förr i världen. Mina barn konstaterade häromdagen att dom till sin förvåning just sett sin första burka i Sturefors.

– äntligen reaktioner på hur kvartssamtal (förlåt utvecklingssamtal) bedrivs i skolan! Att barnen ska hålla i samtalen är en av de mest förvånande detaljerna i dagens skola.

– en annan är namnet förskola och inte dagis. Jag kan tala om att ingen människa utanför dagisvärlden förstår ordet – inte ens föräldrarna som har sina barn där! Och definitivt krockar det sedan med det accepterade ordet Förskoleklass.

– och en sista fråga – är Zlatan Gud? Varje dag läser jag om honom i tidningarna t o m när han är skadad och inte spelar….

En reaktion på ”Ursäkta men –”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.