Vad tråkigt det är

– när sugna valpspekulanter ifrågasätter ens omdöme och kvalitet som uppfödare – ungefär i det läget när man inte har möjlighet att ta emot besök när dom har tänkt sig komma eller om min bedömning är att det finns tillräckligt med spekulanter inför en kommande kull?

Det här är mitt hem och uppfödningen är en – oftast väldigt rolig – hobby! Min familj, mitt jobb, mina vänner (dom som står ut med att vara vän med en hunduppfödare….) mina hundar, mina valpköpare och – nej, efter detta finns ingen fritid kvar.

Mina hundar är mitt liv förutom jobbet. Det tror jag alla som känner mig kan hålla med om.

Därför blir det extra obehagligt att utsättas för kränkande tillmälen. Och ni som gör det – ni tror väl inte att ni någonsin blir aktuella för en av mina fantastiska valpar? Har man inte mer förstånd ska man nog inte skaffa en hund alls och absolut inte en känslig och intelligent hund som en shiba.

2 reaktioner på ”Vad tråkigt det är”

  1. Nae vad tråkigt, frustrerande och obehagligt!

    Man måste förstå, hoppas jag, att huruvida det blir valpar eller ej är det ju naturens gång som bestämmer det, inte du som uppfödare. Och tillräckligt med spekulanter behöver man nog inte vara orolig för att det inte finns…. Eftersom vi får komma hem till ditt hem och träffa dig och hundarna så är det ju också du som bestämmer när det ska ske. Det är ju inte som att sticka i väg till vilken affär som helst och spontanshoppa inte!

    Vi som har valpisar från dig vet vilket fantastiskt arbete du lägger ner på hundarna vilket resulterar i att man får hem den bästa av den bästa lilla valpen hem till sig. Den lilla valpen är värd all väntan!

    Stor kram från oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + 13 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.