Veterinär kostnader

Evidensia och AniCura har köpt upp en stor del av Sveriges veterinärkliniker. Tittar jag på debatten ser det ut som om Evidensia tar ut högre priser än AniCura.

En häst som lades in för ledspolning i Strömsholm fick den här räkningen. Lånar detta från FB;

fb_img_1473388926722

fb_img_1473388937023

fb_img_1473388947889

Maxbeloppet i försäkringen var 60 000. Familjen fick belåna sitt hus för att få ut hästen.

Hundägare har råkat ut för liknande saker. Ta alltid reda på vad en behandling kostar och diskutera priset. Hundägare har råkat ut för att veterinären har hotat med polisanmälan om ägaren velat ta med hunden hem för att ta den till en annan veterinär.

Om din hund blir sjuk – dra dig inte för att ringa din uppfödare och kolla! Vi uppfödare har ofta mer is i magen. Hunden kanske inte behöver läggas in över natten till stora kostnader? Diskutera alltid med veterinären vilka prover som är nödvändiga att ta. Och till vilka kostnader. Använd ditt sunda förnuft! Om hunden har ont i tassen kanske man inte behöver ta prov för att kolla njurarna?

Veterinärer använder sig ofta av uteslutningsmetoden. Alltså att ta många prover för att utesluta vad som är fel. Varje prov debiteras. Allt material likaså. Så var noga med vad veterinären verkligen ska göra!

Det finns ett tak i din försäkring. Kommer du upp till det i januari så är hunden oförsäkrad resten av året!

Försäkringsbolagen har höjt sina avgifter. Mina hundar kostar mycket mer per hund att försäkra i år jämfört med förra året.

SKKs centralstyrelse har just haft frågan om skenande veterinärkostnader uppe på sitt bord. Väntar intresserad på protokollet från det sammanträdet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.