4 dagar kvar

Ja, på februari. Fan tro’t? Sen långa månaden mars och sen…. vår på riktigt…..

Slut på februari.

Får vi lön idag alltså? I kommunen får vi lön så sent, den 27e. Urdåligt eftersom det blir en sådan stress med att betala räkningarna.

Men ibland om den 27e ligger på helgen kommer lönen tidigare. Men säkert drar dom väl ut på det till måndag. Några fördelar ska man inte ha som kommunarbetare. Nä då.

Men dom har en rejäl friskvårdspeng, 2500 kr. Det är jag tacksam för. Kan användas på massage och fotvård också. Själv använder jag det på massage. Mitt skrivbord och stolen jag har på den enda arbersplats jag kan kalla min egen passar mig inte. Så jag får sitta som en krok och skriva och får ont i ryggen. Så jag kanske inte ska vara så tacksam. En bra arbetsmiljö så hade jag sluppit ont i ryggen.

I går fick jag ett telefonsamtal “Hej, det är jag som är din nya chef”. Jaså? Före jul fick jag ett mejl “Från 1 januari ska du byta ut en av dina arbetsplatser mot en annan” “Jaha? Ska jag bara sluta på den första då?” “Nej absolut inte, du ska ha den kvar tills det kommer en ersättare “.

Någon ersättare har fortfarande inte kommit. Ingen syns vid horisonten heller.

Så är det inom kommunen. Plötsligt händer det.

Och man känner att man är lika betydelsefull som en påse nötter. Ändå tillhör jag en eftersökt bristgrupp och får nu ofta telefonsamtal från förtvivlade människor från arbetsplatser där min kompetens fattas eftersom så många kollegor sagt upp sig.

En reaktion på ”4 dagar kvar”

  1. Hej Din lilla Nöt-påse!
    du vet att du är värdefull både för kommunen och dina klienter. Men kommunen… ja…de förstår inte bättre.
    Förstår att folk ringer dig och vill ha dig till deras platser.
    Kanske dax att byta till ett bra ergonomiskt ställe…
    Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 − sjutton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.