Bravecto

bravectobiverkningar-1

Fungerar den här så att ni kan se den?
Det börjar ramla in biverkningsrapporter av Bravecto. En del är ju jättesvårt att faktiskt härleda till preparatet för hur vet man vad som är vad?

Men så ofarligt som det sas från början att det är, är det inte.

Det är 7 veckor sedan mina hundars dos slutade verka. Dom får fortfarande inga fästingar.

5 reaktioner på ”Bravecto”

 1. Länken funkar.
  Det var det du pratade om när vi var hos dig va? Måtte det komma bekämpningsmedel som kan utrota dessa äckliga småkryp snart ;|

 2. Fick tips av en arbetskamrat om just bravecto. Han sa att det är 100%-igt men att det självklart förekommer biverkningar då det är ett gift som skall in i kroppen (oklart om det förkortar hundens livslängd).
  Hur har det fungerat för dina hundar? Har du märkt av några biverkningar?
  För detta är ändå något jag funderat på att valpen ska få till nästa år. Men om biverkningar förekommer hos Pärlan så tror jag att vi avstår bravecto och testar något annat.

 3. Bravecto är hitintills det bästa om man inte använder helt giftfria medel – men då är dom sämre. Bor man i riskområden får man ta det onda med det goda. Ett helt giftfritt medel är bärnstenshalsband. Dom fungerar inte när det är regnigt eftersom effekten är statisk elektricitet i pälsen som hållet fästingar borta. Man kan också vara noga med att borsta och kamma igenom hunden efter varje promenad. Men troligen missar man ändå ibland fästingar. Så om jag bodde i områden där det förekommer mycket fästingsjukdomar – ofta är det så om man bor nära havet – skulle jag använda Bravecto ändå.

  1. tack för länken. Just idag skulle lilla Happy (cockien) sövas för tandsten. Men det blev inget av. Hon hade dåliga blodvärden och har blivit “tunn”. När jag läser din länk så börjar jag undra om det kanske är Bravecto… hoppas inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.