Dag 6 del 2

Ser ni att jorden blivit röd? Ett makalöst odlingslandskap med mycket vinstockar.

Lena har lite ont i halsen och magen idag. Det är lätt att gå så länge det inte är varmt. Från Azqueta går det först upp-upp-upp till Villamayor de Monjardin och sedan neråt.

Det är ca 1.5 mil till Los Arcos. Inget var öppet i Villamayor – det är ju söndag.

Ingen frukost i magen gör det extra tungt. Går i 1.5 timme och så:

– ett litet ställe! Där dom sålde uselt kaffe och stora mackor… Jag satte mej “Not open!” sade en kvinna. “5-10 minutes”. Skojade hon? Jag hade lätt suttit där i en halvtimme eller mer…. Som tack för väntetiden fick jag en gratis muffins…

Sen gick det lättare att gå!

Långt borta syns Los Arcos!

Huvudgatan där pilgrimer vandrat i mer än 1000 år. En kaffe och en juice – sen dags att gå igen. Samtidigt kommer värmen.

Nu är det 7 glödheta km till Sansol. Ingen skugga. Däremot blå, söta små vindruvor på stockarna. Låg en klase fina druvor på åkern som jag plockade upp och åt. Jag vågade inte stjäla direkt från vinstockarna….

På vägen ser jag 3 hundar och 1 ung man. Dom sitter uppenbarligen och vaktar en stor flock får på andra sidan vägen. Tårarna rann när jag gick förbi. En av hundarna var i riktigt dåligt skick, pälslös och sönderbränd på hela undersidan. Brännande sol. Ingen skugga. Inget vatten. Hundarna var liksom husse helt upptagen av att titta på fårflocken.

Sådana fantastiska och helt makalösa djur hundar är. Jag längtade intensivt efter mina hundar!

1 km senare – Torres del Rio och jag ramlar in på ett Hostal som ligger mitt i vägen.

1 sallad och 1 öl senare är jag i bättre skick. En ren, stor, supervit säng i eget och svalt rum ingår.

Nu ska jag vårda min hals och mina onda leder. Och mina fötter. Och sova.

🙏 Buen Camino!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 9 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.