Hundar i vården

Orlando

Hundar flygs till Orlando för att trösta anhöriga.

Under den perioden i mitt liv som jag jobbade inom SIS (statens institutionsstyrelse) hade jag möjlighet att ta hundarna med mig till jobbet. Det slog aldrig fel – hundarna var aldrig rädda för ungdomarna som kunde vara ganska utagerande. När hundarna lade sig vid fötterna på ungdomen visste jag att jag hade med en depression att göra. Hundarna uppfattade snabbt behovet av tröst. Även egocentriska shibor klarar det.

Det behövs mer hundar i vården! Även på skolorna. I USA används hundar t ex i lästräning på skolorna. En av mig uppfödd hund utbildades till terapihund i USA och användes av matte som var lärare till just det.

En reaktion på ”Hundar i vården”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 + elva =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.