Jag är inte ensam

– om att ha blivit mer restriktiv med besök i hundvärlden. Det förstår jag när jag hör runt.

Det fanns en tid när jag tog emot många. Ibland på för mig helt hemska dagar och tider – julafton, annandag jul, nyårsafton etc. Aldrig midsommarafton dock, det har det aldrig frågats efter. Alltid 1 familj i taget.

5 besök kunde innebära 3-5 allvarliga valpspekulanter. De flesta var beredda att vänta och var trogna köpare.

Sedan förändrades det över tid tills att det gick åt 10 besökande familjer till att hitta 1-2 allvarliga valpspekulanter. Fanns det inte valpar just då gick dom emellertid raskt över och köpte valp av annan uppfödare. Ibland inte ens samma ras.

Det blev för några år sedan ett tydligt söndagsnöje att åka runt och besöka kennlar. Köpa hund var man inte så intresserad av. Ta med barnen och hälsa på hos en kennel. Jämförbart med att gå på Zoo.

För ni förstår – det tar tid med besök. Hundar ska rastas innan. Hemmet ska ses över och för den dom jobbar och har hund är helgerna ofta den tid man har till att städa. Det ska fixas fika. Det ska tas reda på efteråt.

Och sen ska information ges. Under några timmar.

Detta är förstås roligt och vissa människor är helt underbara. Men klart att man också blir trött. Efteråt.

Men – många som bokat besökstid kom inte alls och hörde inte av sig. Mycket vanligt. Det hände att familjer kom 1-2 timmar sent. En del förstod inte att det var dags att gå och stannade inte bara 2 timmar utan både 3 och 4.

Det betydde att 1 enda familj i TID kunde ta en hel dag i anspråk. Sedan hörde man kanske aldrig mer av sig.

Därför är jag numera betydligt mer restriktiv. Med besökstider. Som ni kanske har märkt. Därför tar jag t ex bara emot besök när jag har tik parad. Då finns det i a f eventuella valpar på gång så jag kan fånga upp de som är verkligt intresserade. Jag har också som system att ta emot flera familjer samtidigt. Detta kan ge intressanta diskussioner och frågestunder. Då gör det inte heller något om besökare uteblir.

Jag frågar också mer innan. Den som vill ha en gårdshund som ska springa lös på gården och vakta behöver inte ens komma hit. Det är inte shibans jobb. Inte heller den som tänkt att barnen ska ta hand om hunden.

Många har satt sig in i vad shiban är för sorts hund innan man åker på kennelbesök och det gör att det blir mer intressanta diskussioner. Jag har blivit förjust i min metod att ta emot flera familjer samtidigt! Det tänker jag fortsätta med.

Och jag vill skicka ett stort tack till er som kommit och varit urtrevliga genom åren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre + 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.