Jag ska inte…

received_1031185583585011

….bada….jag ska inte bada…..

Känner ni igen er shiba….? Shibor är urhundar och att bli blöta eller ge sig ut i okänt vatten och riskera att tappa fotfästet är en av de saker en urhund räknar som livsfarligt.

Häromdan tvingade jag ut Mimi i vattnet när det var 30 grader i skuggan. Hon behövde bara gå i till magen och jag stod hos henne i vattnet och Lara stod lungt bredvid. Det hjälpte inte. Mimi fick totalpanik. Så jag stod kvar i vattnet så att hon skulle lugna ner sig. Vi fick stå kvar länge. Det var som sagt inte djupt.

Däremot trillade Darina i vattnet i tumultet som uppstod. För Darina är 1 dm vatten verkligen djupt. Hon simmade ut till mig och hamnade under vattnet i den allmänna uppståndelsen. Jag lyfte upp henne och hon var faktiskt helt lugn. Så jag satte ner henne igen alldeles vid strandkanten och hon plaskade glatt in till stranden. Darina tycker inte heller om att bli blöt. Hon vet med sig att hon är en mycket liten hund och värme tycker hon allra mest om. När vi andra storknar i värmeslag springer hon glatt omkring. Darina har en så liten kropp att hon verkligen skulle kunna dö av vatten och kyla. Pälsen är dessutom helt värdelös. Drar åt sig vatten. Men Darina simmade som en utter och hade inte minsta panik!

Det är skillnad det på den panikångest en shiba kan uppleva! Av att gå i vattnet till magen… 🙂😎

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 17 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.