Spår!!!!

Det finns inget roligare än att spåra med sin hund!

Jag lade ett svårt och långt spår till Pärlan som hon löste så suveränt och noggrant att jag funderade på att anmäla henne till prov på stört! Så underbar! Så helt fantastisk! Hon var bekymrad vid återgången för den var lång och svår, men när hon väl vände var hon klockren. Klockren!

Sen skulle jag lägga ett nybörjarspår till Mimi och hamnade på världens sämsta underlag för en nybörjare – sten, moras, ormbunkar och t o m ett dike med vatten. Tyvärr lade jag spåret där ändå och jag måste säga att hon redde ut det fastän det var nära ett par gånger! Nu måste jag försöka lägga ett enkelt och rakt spår om ett par dar…och ett likadant nästa helg…Så hon får känna att hon är duktig.

Nu sover Mimi och Pärlan. Det finns inget bättre än spår för att trötta ut hjärnan på en hund.

6 reaktioner på ”Spår!!!!”

 1. jag köpte blodpulver för jag tänkte att det skulle vara bra att prova med. Men jag förstår inte hur man skall kunna lägga ut det där blodet. Hur gör du och vad använder du?
  Mina rackare skulle verkligen behöva få använda huvudet.
  Det ser ut som de söker på olika sätt.

  Vad roligt att Pärlan är så himla duktig. Men…vem är förvånad. Hon är ju en Pärla.

 2. Du måste ha en rådjursskank /klöv också. Klöven släpas i snöre på samma sida som du har en flaska blod och droppar blodet. Blodet förvaras i en flaska som du gjort ett litet hål i locket på. Typ en sådan där flaska du köper på ICA med vatten i där det finns ett stopp kvar när man skruvat av korken, som vattnet rinner igenom. Eller köper man en liten nappflaska. Eller ketchupflaska.

  Sen ska spåret ligga i minst 1 timme innan hunden får gå det.

 3. ojdå…är det sååå omständigt… kan man inte bara ha lite blod….och något smarrigt i slutet…och måste det ligga en hel timme…oj oj….inte undra på att jag inte gjort det tidigare…

  1. Ja det är ,ite bökigt. Men du kan ju lägga vanligt personspår också. Att bara du går ett spår. Då kan du lägga saker i spåret som hunden kan hitta. Det ska i alla fall ligga till sig 1 timme.

   Sen kan du lägga godisspår. Då lägger du en bit godis under hälen när du trampar ner. Plus en hög med godis vid slutet.vKan ligga till sig en stund också men behöver inte lika länge.

 4. Det här får man inspiration av!
  Måste låta Smille jobba mer med nosen som han ändå använder efter harar på promenader. Han har gått en kantarellkurs i höst med husse. Kanske vi kan utveckla detta med viltspår på egen hand. Husse har nämligen fått en klöv av en jägare i byn så nu fattas bara blod. Oj, det lät mordiskt.

  1. Men vad kul! Vanliga matvaruaffärer kan ta hem nötblod om man ber dom. Grisblod ska man inte använda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.