…tänka sig…

Utan TV sen i torsdags! Å nät. Nu är det söndag kväll. Å jag har överlevt… Började läsa i stället – Per Jensens “Hundens språk och tankar.”

Lite chockartat att förstå, att hundar har ett lika starkt känsloliv som oss människor. Och har ett mycket större medvetande än vad man tidigare trott. Kan räkna ut saker – ja, många hundägare har ju liksom känt på sig att så varit fallet…

Kan rekommendera boken! Otroligt intressant! Och tankeväckande.

Var rädd om din hund! Den känner lika starkt som du, även om den inte är lika rationell. Men är det inte just därför som vi älskar våra hundar?

Jag tänker på alla rescue-centers i USA där äldre shibor blivit placerade efter att ha blivit övergivna av sina familjer.

Då gråter jag. På riktigt. Vilken sorg – tjäna sin familj med sin kärlek i hela sitt liv. Och bli placerad på killing centers. När du blir gammal och kanske sjuk. Vilken sorg.

Shibor har det så starkt i sig. Dom vet när dom blir gamla och sjuka. När en shiba blir dålig på riktigt försöker den dölja det. Jag brukar säga att så länge dom skriker är det lugnt. Men när din shiba blir tyst och stoisk är det riktig fara på färde.

Shiban är en urhund. Som står nära vargen. Gamla och sjuka djur blir barmhärtigt övergivna eller avlivade. I en vargflock håller man inte liv i sjuka medlemmar eftersom det är en fara för de andras överlevnad.

Det vet shibor.

Ta hand om din shiba! Den är speciell.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 − femton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.