Träna

Bakbenskontroll
Bakbenskontroll

Glöm sitt och ligg – framförallt sitt! Det är så lätt att tro att det är viktigt med sådana moment. Klart att det är bra om din hund vet att det förekommer moment här i världen som innebär att sitta eller ligga – och då för att du kanske vill specialisera din hund så småningom. Men traggla inte dessa moment till vardags. Det finns ingen anledning. Använd dem i stället för eventuell special-träning om du t ex vill träna/tävla i något.

Träna i stället andra saker som gör det roligt för hunden att samarbeta. Men som är nyttiga ändå. Hos oss tränar vi just nu att hundarna ska sticka in sina huvuden själv i halsbanden. Kul för hundarna och det underlättar för mig.

Stanna är ett bra kommando! Backa också…. Jag använder tecken och kommandon som jag sedan kommer att fortsätta med i rallylydnadsträningen.

Bakbenskontroll är buskul – se bilden ovan. Hunden ska då kunna gå runt pallen med bakbenen och fortfarande ha frambenen på pallen. Fantastiskt nyttigt för allt om du vill träna vidare. Vid t ex fotgående eller rallylydnad.

Följsamhet kör vi ibland. Hunden ska gå bredvid mig i snurrar och krokar med koncentrationen på mig. Jättenyttigt både för rally, lydnadsträning och utställning!

Jag tränar i korta pass – allt från 1-15 minuter. Mina hundar älskar sina träningar eftersom dom inte hinner tröttna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.