Valp

Många många frågar efter valp just nu och tyvärr får ni bara ett kort svar från mig, tiden räcker inte för att svara alla mer utförligt.

1. Man kan inte tinga en valp som inte är född ännu. Man måste komma hit för att bli aktuell för valp. Jag sätter upp besökstider när jag har en tik parad som ser ut att vara dräktig.

2. Jag sätter upp ny väntelista för varje kull. De som inte får valp i den kullen KAN bli erbjuden i nästa kull på villkor att vi båda är nöjda och positiva till att ni passar att ha shiba.

3. En valp tar mycket tid och gör det i 15 år framåt. En shiba är mycket motionskrävande och du får räkna med att din hund tar ca 3 timmar per dag i motion och träning. Har du tid och möjlighet till det?

4. En valp får inte lämnas ensam förrän den är 4 månader, enligt lag. Vid 4 månader kan den börja ensamhetstränas och lämnas ensam korta stunder. En valp kan inte hålla sig, måste den ut och kissa så måste den. Du ska alltså ha en genomtänkt plan för ditt valpinnehav.

5. En hund kan inte sitta ensam hemma hela dagen och ska rastas var 6e timme enligt lag. Längre än 4-6 timmar är det inte lämpligt att en VUXEN hund lämnas ensam. Har du en långsiktig plan för ditt hundinnehav?

6. Och sist men inte minst – av olika skäl har jag ingen möjlighet att ta emot besök bara för att titta på shibor och för att få information om rasen. Det skulle lätt kunna ta 20 tim/v eller mer i anspråk så tiden räcker inte till. Dessutom rekommenderas inte besök i onödan nu i Corona-tider.

7. Många frågar om pris. Vi shibauppfödare tar säkert olika pris på någon tusenlapp hit eller dit men shiba-valpar ligger runt ca 17-20 000, d v s som många andra renrasiga hundar.

5 reaktioner på ”Valp”

  1. Hej.
    När har du besök för oss som redan är 100 procent säkra på att man vill ha en Shiba?

    Med vänlig hälsning, Louise

  2. Vi vill komma på besök inför ett köp av en liten Shibavalp. Vi har längtat länge och känner oss förberedda att ta emot en ny familjemedlem ❤️

    Ira och Matteo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 − 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.